About ME

 

David Romanello (22-08-1989) is een enthousiast persoon en energieke saxofonist die bekend staat om zijn veelzijdigheid, herkenbare geluid en hard werken. Zijn ambities zijn groot en hij wil impact hebben op zijn publiek en de omgeving waarin hij zich begeeft.

 

Op 12-jarige leeftijd begon hij met het bespelen van de saxofoon bij een harmonie in ’s- Hertogenbosch. Op 24-jarige leeftijd studeerde hij af voor de Master of Music in Tilburg met een 9 en een eigen album.

 

Zijn brede interesses hebben ervoor gezorgd dat hij met veel verschillende soorten bands optreedt. Zowel in de pop als jazzmuziek, als solist, begeleider of sessiemuzikant.

 

Zo heeft hij een jazzband en jazz trio met eigen composities waar zijn expressieve spel duidelijk in naar voren komt. Met andere jazz projecten is David eerder afgereisd naar China, Portugal, Slovenië, Spanje en Noord-Ierland.

In de small-bigband BOSCO, waar hij op de plek van lead-alt zit, en brassband Dr. Brass krijgt hij volop de ruimte om te soleren en om zijn veelzijdigheid te laten horen aan het publiek.

 

Met zijn blazerssectie The Hornaments en als sessiemuzikant heeft David al vele artiesten begeleid. Zo deelde hij al eerder het podium met Roel van Velzen, Percy Sledge, Danny de Munk, Xander de Buisonjé, Tino Martin, Wolter Kroes, Ed Struijlaart en vele anderen.

Dat zijn interesses verder reiken dan alleen muziek blijkt wel uit het feit dat hij samen met twee andere muzikanten en tevens vrienden een nieuw jazzfestival is gestart in Tilburg: Make It. Dit festival richt zich op jong en nog niet ontdekt talent dat een waardig podium verdient.